X

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doe je zo.

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent.Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Marcel Bakker (Fysio Oudehaske)

Echografie

Simpelweg het verschil tussen vermoeden dat er iets niet klopt en weten dat het zo is! Echografie MSU ( musculo skeletal ultrasound) is een middel om een diagnose te stellen en is een specialisatie in de fysiotherapie.

Bij allerlei verschillende klachten kun je met echografie een goed beeld krijgen van de aard van het letsel. Het voordeel is dat de behandeling gelijk afgestemd kan worden op wat er via de echo geconstateerd wordt. Vaak kan gerichter behandeld worden. Soms kan het inhouden dat de fysiotherapeut doorverwijst naar een specialist.

Bij klachten met een duidelijke oorzaak zoals bv. een val op het schouder, kun je het letsel duidelijk in beeld brengen bv. een gedeeltelijk of volledig afgescheurde spier of pees. Weefselschade maar ook weefselherstel bij een (sport) blessure is goed in beeld te brengen.

De grote meerwaarde van echografie in de fysiotherapie zit in het feit dat je tijdens de echo de patiënt kunt laten bewegen. Hierdoor kun je, tijdens het in beeld hebben van een spier of bot, zien wat die beweging doet waardoor je het letsel beter kunt beoordelen. Zo kun je bv. controleren of de buitenste kniebanden goed op spanning komen of niet.

Hiermee kun je een gericht advies geven over de belastbaarheid van deze pees/band of spier. Zowel bij sporten als tijdens het dagelijks leven. Ook huisartsen die twijfelen over de aard van bepaald letsel kunnen doorverwijzen voor een echo om meer duidelijkheid te krijgen.

Mocht u meer informatie willen over fysiotherapeutische echo’s, neem dan gerust contact met ons op.

Naar boven

© 2017 Fysio Oudehaske

PRONIEK